Grobbendonk deel 2: renovatie trap

De inkomhal herbergt de trap. Deze was gemaakt uit donker rood kerselaar hout net zoals het hout in de badkamer. er werd gekozen om de trapwangen te behouden en te schilderen, maar de treden te vervangen door natuurkleur eik. Zo sluit de stijl van de trap netjes aan bij de rest van de woning. De treden zijn behandelt met Woca witte olie. De trap onderhoud men net zoals de parketplanken in de leefruimte door een scheutje Woca zeep toe te voegen aan het water. Dit geeft telkens een vernieuwde beschermlaag. Bij gebruik van vernis, krijg je slijtage van de beschermlaag zonder dat deze vernieuwd wordt.

De oude trap was onderaan open en gaf zodoende een ongedefinieerde drukke indruk bij het betreden van de woning. Tijdens de renovatie hebben we onder de trap een vlakke wand met een deurtje gemaakt zodat de ruimte onder de trap kan dienen als opslagruimte voor bijvoorbeeld reiskoffers. Hierdoor zijn de oude trapwangen niet meer zichtbaar en krijg je een uitgebalanceerd geheel. Onder de trap zitten de collectoren verborgen voor de nieuwe vloerverwarming. Zo krijgen we 2 vliegen in één klap. Een eigentijdse trap, rustig qua uitstraling en extra opslagruimte!

De stalen trapleuning is gelakt in RAL 9005 structuurlak, met een matte look, die we doorheen de hele woning terug vinden. Tussen de inkomhal en leefruimte is er een nieuwe glazen deur geplaatst met mat zwarte aluminium kader (Darby door). Deze kreeg een moderne 1/3 – 2/3 indeling en sluit netjes aan bij de vormgeving van de trapleuning. Deze deur sluit de leefruimte af om de warmte binnen te houden maar zorgt met het glas toch voor extra daglicht in de inkomhal.

Door deze aanpassingen krijgt de mooie authentieke bestaande arduin vloer meer aandacht en komt deze meer tot zijn recht. Het geheel geeft nu ook een harmonisch indruk. De inkomhal lijkt door deze aanpassingen plots ook een flink stuk ruimer.

Video van traphal, slaapkamer en badkamer

Grobbendonk deel 1: badkamer

Grobbendonk deel 2: hal / trap

Grobbendonk deel 3: leefruimte (publicatie vanaf 23/11/2022)

Grobbendonk deel 4: eetkamer (publicatie vanaf 30/11/2022)

Grobbendonk deel 5: keuken (publicatie vanaf 7/12/2022)

Grobbendonk deel 6: poolhouse (publicatie vanaf 14/12/2022)

Ben jij ook op zoek naar een belevingsupgrade van een kamer, woning, …?

Wil je graag een energiezuinige renovatie? We helpen je graag verder.

0478 / 431 232

info at iosj.be