Zolderkamer Rijkevorsel

IMG_1114

Concept

Bij deze woning zijn we vertrokken van een oude zolder onder de pannen met kleine kamertjes en lage plafonds. De klant wenste van deze ruimte zijn nieuwe slaapkamer te maken, maar dan eentje dat een véél ruimer en lichter gevoel diende te geven. Een schoorsteen tegen de zijgevel dienden we te behouden omdat hier de rookgassen van de verwarmingsketel door passeren. Ook het rookkanaal van de kachel beneden komt langs hier omhoog.

Door een wand-vullende kast te ontwerpen met speelse, gekleurde open nissen kregen we helemaal waar deze klant naar op zoek bleek.

De bestaande dakconstructie blijft deels in het zicht en is wit geschilderd. Een grote glazen deur scheidt traphal akoestisch en thermisch af van de slaapkamer. De vloer is uitgevoerd in linoleum uit de reeks Unexpected Nature van FORBO. Dit geeft een warme toon aan de voornamelijk witte slaapkamer. De kasten zijn uitgevoerd in hoogglans witte laminaat.

De verlichting is subtiel aanwezig en maakt weloverwogen lichteilandjes. Deze sobere armaturen van het merk Occhio komen uit de reeks io en Duna. De zachte bolvormen zijn perfect om deze slaapkamer verder te vullen met dromen.

Het bed is een super comfortabele boxspring terug te vinden in de Znoooz stores.

Ontwerptekeningen

Hier zijn de balken nog niet wit, zijn er nog geen dakvensters voorzien, …

Foto’s van de realisatie