Grobbendonk deel 5: keuken

Voor deze renovatie werd er gekozen om de keuken groter te maken door het huidige ongebruikte terras op te nemen in het bouwvolume. Zie de foto’s voor en na hieronder. Door verplaatsing van een muur tussen leefruimte en keuken plus het uitbreiden van het volume kregen we een logischere indeling van de bestaande woning met een flink uit de kluiten gewassen keuken.

Hier is er gekozen voor materialen die we ook in de rest van de woning terug kunnen vinden. De natuurkleur eiken fineer vellen werden door de klant zelf gekozen in de ateliers van BOSQ. Het dekton tablet is voorzien van maat gemaakte in verstek ingewerkte spoelbakken met verlaagd verlek. Dit tablet sluit mooi aan bij de terrazzovloer. In het plafond hebben we een Solatube verwerkt die zorgt voor toetreding van extra daglicht in de hoek van de keuken.

De strategisch geplaatste led-spots zorgen voor extra sfeer aan de wandkasten. Boven het aanrecht is een led-profiel in het plafond ingewerkt dat het eiland voorzien van warm gezellig en goed werklicht. Boven de ontbijthoek is er gekozen om komende uit het led-profiel 2 cilindrische pendels te plaatsen voor extra gezelligheid op het tafeloppervlak.

Door de wandkasten in te delen in witte omkastingen konden we deze grote keuken toch knus en compact doen ogen. De zo ontstane nissen hebben we praktisch ingedeeld in een koffiehoek, doorgang naar wasplaats etc. Ook hier komen de mat zwarte accenten weer terug. Een quookerkraan met bruiswater zorgt voor onmiddellijk kokend en fris bruiswater uit de kraan. Voor de deur tussen inkomhal en keuken is er een pivotdeur geplaatst die zowel naar binnen als naar buiten kan zwenken. De doorgang tussen keuken en eetkamer is open gewerkt zonder deur.

Qua indeling is het ontwerp zo opgevat dat men vanuit de keuken zoveel mogelijk contact heeft met de eetkamer en het terras met zwembad achteraan. Terwijl de oude keuken helemaal geen uitzicht/contact had met de tuin achter de woning is dit dankzij de nieuwe uitbreiding wel mogelijk gemaakt.

Waar vroeger een houten terras gelegen was heeft de keuken nu een uitbreiding gekregen. Aan de buitenkant zijn de oude horizontale planken weggehaald en vervangen door verticale afrormosia planken met wisselende breedten. Deze hebben we doorgetrokken op zowel de uitbreiding met plat dak als het bestaande deel met tipdak. Ook de poorten, omheining, poolhouse en tuinhuis zijn nu met deze houtsoort bekleed. Op deze manier krijgen we een mooi geheel.

VOOR en NA

Terras wordt keuken onder nieuw plat dak
Groen muur wordt weggebroken en keuken wordt uitgebreid
Groene muur wordt uitgebroken, terras wordt keuken. Deur naar wasplaats wordt in de nis ingewerkt
Kookplaat wordt dubbel hoge kast
deur naar inkomhal wordt zwart stalen deur met glas

Ben jij ook op zoek naar een belevingsupgrade van een kamer, woning, …?

Wil je graag een energiezuinige renovatie? We helpen je graag verder.

0478 / 431 232

info at iosj.be

Grobbendonk deel 1: badkamer

Grobbendonk deel 2: hal/trap

Grobbendonk deel 3: leefruimte

Grobbendonk deel 4: eetkamer

Grobbendonk deel 5: keuken

Grobbendonk deel 6: poolhouse (publicatie vanaf 14/12/2022)