Grobbendonk deel 6: bijgebouw (poolhouse)

Ook het nieuwe bijgebouw hebben we mogen ontwerpen en realiseren. Deze energiezuinige houtskeletbouw is uiteraard opgetrokken in de stijl aaansluitend bij de woning. We gebruikten zwarte ramen en deuren gecombineerd met afrormosia gevelbeplanking. Binnen is er gekozen voor een ceramische vloertegel met warm gebroken witte muren en terugkomende zwarte accenten in combinatie met natuurkleur eiken kasten en een mortex schoorsteenlijf.

Hier koos men voor een gaskachel die tijdens de winterkoude er voor zorgt dat het ook in dit gebouw aangenaam vertoeven is. Het gebouw is immers een houtskeletbouw en daardoor dus zeer degelijk geïsoleerd. In dit gebouw is er achter de keukenwand een aparte technische ruimte met alle zwembad technieken alsook een tuinberging voor zwembad attributen.

Bovenop de technische ruimte en berging is een duplex voorzien die bereikbaar is via een verplaatsbare ladder op wieltjes. De lader past netjes tussen de legplanken tussen haardlijf en keukenkast. Zo wordt hij een mooi weggeborgen decoratief element. De duplex vloer is OSB beplating afgewerkt met zwarte beits. Op de kop van deze duplex is een groot driehoekig raam geplaatst dat uitzicht geeft op de groene omgeving. Deze duplex wordt vooral door de jeugdige gezinsleden gebruikt om gezellig te keuvelen, lezen, ontspannen, of zoals zij het zeggen ‘chillen’. De duplex ruimte is afgeschermd met een zwart gelakt (RAL 9005 structuurlak) balustrade.

VOOR en NA

Horizontale houten gevelbekleding links vervangen door verticale. Nieuwe ramen en deuren.

Ben jij ook op zoek naar een belevingsupgrade van een kamer, woning, …?

Wil je ook graag een energiezuinige renovatie/bijgebouw? We helpen je graag verder. Vraag naar ons gratis 1e consult.

0478 / 431 232

info at iosj.be

Grobbendonk deel 1: badkamer

Grobbendonk deel 2: hal/trap

Grobbendonk deel 3: leefruimte

Grobbendonk deel 4: eetkamer

Grobbendonk deel 5: keuken

Grobbendonk deel 6: poolhouse