Woning Lille

De bewoners van deze woning verlangden voornamelijk naar een gezelliger minder deprimerend interieur. De ruimten kwamen druk en donker over.

Dit probleem hebben we aangepakt door de invulling eenvoudiger te maken met lichte warme kleuren, doch met voldoende neutrale contrasten. Jan is op vraag van de klant dicht bij de hoevestijl van de woning gebleven, doch in een eigentijdse frisse stijl. De donkeren eiken balken maakten de kamer lager en druk. Door ze te zandstralen en natuurkleur eik af te werken zijn ze minder dominant en krijgt de ruimte een rustigere aanblik.

Door de TV kast te laten zweven boven de vloer, lijkt de ruimte groter. De eiken parket planken zijn dwars op de lengterichting gelegd, dit zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Een te kleine ruimte komt immers druk over.

NA onze ingreep

VOOR onze ingreep

De zeer donkere keuken met donker bruine eiken paneeldeurtjes heeft twee erg kleine ramen. Deze vergroten zag de klant niet zitten. Hier is gekozen voor dezelfde kleuren en materialen als in de leefruimte. De vloer is een 60×60 tegel (ceramische arduintegel) die mooi contrasteert met de kasten. De keuken moest ook véél praktischer ingericht zijn. Door een eiland te maken en zoveel mogelijk onderkasten te voorzien laden wordt de ruimte in de kasten over de volledige diepte benut. Ook het achterste kleine potje kan je makkelijk bereiken zonder ander voorwerpen uit de weg te moeten ruimen. Een LED strip tegen de leisteen strips benadrukt de structuur van deze uitermate mooie tegeltjes.

NA onze ingreep

VOOR onze ingreep

In de badkamer hebben we visuele ruimte bijgemaakt door een inloopdouche te maken met transparant glas. Ook hier zijn de lichte warme kleuren en materialen gebruikt die aanleunen bij de hoevestijl van de woning.

De vaste tafel op werktablethoogte zorgt met de barkrukken ervoor dat ook op oudere leeftijd men nog steeds makkelijk kan gaan zitten en rechtstaan zonder te ver te moeten doorbuigen. Zo krijgt men bovendien een veel groter werkoppervlak. Normale tafelhoogte is immers slecht voor de rug om daar rechtstaande aan te werken.

NA onze ingreep

VOOR onze ingreep

Voor het toilet hebben we de gedateerde tegels in een warm donker antraciet geschildert. Er is een hangtoilet geplaatst en een nieuwe waskom. Het witte porselein maakt een mooi en vooral chique contrast met de donkere wanden en plafond. Dit verhoogde uitermate de gezelligheid van deze kleinste kamer.

Oordeel zelf aan de hand van de foto’s.

NA onze ingreep

VOOR onze ingreep

In de gang is net zoals de balken in de leefruimte de trap gezandstraald. Dit brengt de mooie natuurlijke kleur van eik terug tot leven. Hier hebben we een mooie witte olie opgezet. De zware trap lijkt door deze ingreep veel luchtiger en eigentijdser.

Advertenties