Woning Gierle

Dit ontwerp voor een particuliere woning omvat TV zithoek, hobbykamer, inkomhal, trap, toilet, slaapkamers kinderen, slaapkamer ouders en badkamer. Door vanaf de start alle genoemde ruimten te ontwerpen was het hier mogelijk om deze allen op elkaar af te stemmen. Zo kreeg elke kamer een eigenheid die toch merkbaar gelinkt is aan de andere kamers.

De hobbykamer was voor aanvang een garage met kantelpoort. Deze kantelpoort is vervangen door een kleine uitbouw in de stijl van de reeds bestaande uitbouw in de leefruimte. In deze kamer wilde de klant een buffetpiano in zwarte hoogglans plaatsen. Door de garage liep dwars in het midden een metalen poutrelle. Deze hebben we weggewerkt met een verlaagd plafond dat net zoals de piano een zwarte hoogglans lak gekregen heeft. Daardoor lijkt dit plafond hoger dan het werkelijk is.

Ook de slaapkamer van de ouders en de badkamer ademen een rustige sfeer uit. De gekozen wandtegels van de douche bestaan uit allemaal genuanceerde kleine cirkels. Deze verwijzen naar waterdruppels.

De twee jeugdkamers hebben in overleg met de kinderen een eerder uitgesproken accentkleur gekregen, rood voor de jongenskamer en blauw voor de meisjeskamer.

Ondertussen is bij deze woning ook de keuken en eetkamer aangepakt. De foto’s van deze ruimten volgen later.

Foto’s van de zithoek in de leefruimte

Foto’s van de hobbykamer

Deze kamer was vroeger de garage. Waar de zetel staat was een kantelpoort.

Rechts van de zetel in de donker houten kast is meter en zekeringkast verwerkt.

Foto’s van de badkamer

Foto’s van de slaapkamer ouders

Foto’s van de 2 jeugdkamers

Foto’s voor en na