Woning Vosselaar

Bij deze woning hebben we de keuken en leefruimte onder handen mogen nemen. Hier zijn er geen ruwbouw breekwerken uitgevoerd maar hebben het interieur een opsmuk gegeven volgens de wensen van de klant.

Waar de keuken vroeger in hoekvorm was opgesteld is er nu gekozen voor een keukeneiland. Zo een eiland is uitermate geschikt om van koken een sociale aangelegenheid te maken. Je kan dan immers de werkpositie zo kiezen dat je niet meer met je rug naar je gasten toe staat, maar net omgekeerd in contact met hen staat. Het maakt werken in de keuken ook een beetje meer ‘leven’ in de keuken in plaats van ‘werken’. Vroeger was een keuken een ‘werk’ keuken, tegenwoordig spreken we meer en meer van een leefkeuken.

In de leefruimte is hier gekozen voor speelgoedbakken op wielen, die als de kinderen groter zijn weggedaan kunnen worden of een andere functie kunnen krijgen. Deze zijn gemaakt in laminaat wat best wel tegen een stootje kan.

Voor de vloer is er gekozen voor een neutrale grijze keramische natuursteen die we over de bestaande vloer heen hebben gelijmd, zonder breekwerk. We hebben enkel de deuren en deurlijsten een beetje ingekort en klaar was kees. Dit is een snelle, eenvoudige en betaalbare oplossing voor vloerrenovatie.

Voor de raamdecoratie is hier gekozen voor brede zwarte horizontale lamellen in combinatie met vouwgordijnen tegen de achtergevel.

In de luifel boven het keukeneiland zitten zowel, de dampkap, verlichting alsook de binnenunit van de omkeerbare airco. Van de binnenunit zie je enkel een wit lamellen rooster in de luifel tegen het plafond. Je ziet dus geen losse airco unit in de ruimte hangen. De airco is in principe een lucht/lucht warmptepomp. Deze kan zorgen voor zowel koelte in de zomer als voor warmte in de winter. Maar ook in het tussenseizoen kan deze verwarming snel en energiezuinig voor een aangenaam klimaat zorgen. We hebben bovendien ook in één keer de bovenverdieping voorzien van airco voor de warme zomerse dagen. Samen zitten beiden binnenunits op één buiten unit die uit het oog onttrokken op het plat dan van de garage staat.

Waarom is een warmtepomp nu eigenlijk zo energiezuinig? Wel, een warmtepomp verbruikt 1 kilowatt op dusdanige manier dat er 4 kilowatt aan warmte uit komt. Bijvoorbeeld een standaard elektrisch convectie kacheltje (meestal los verkocht om in het stopcontact te steken) met een verbruik van 1 kilowatt kan slechts 0,9 kW aan warmte leveren. Dit is een enorm verschil van minstens factor 4.

DE KEUKEN

DE LEEFRUIMTE

DIVERSE

Ook de verlichting heeft een upgrade gekregen. Bij het ontwerp hoort een lichtplan waarin we een mooi en energiezuinig lichtconcept voorstellen. Niet alleen is het uitzicht evenwichtiger en mooier, maar de verlichting verbruikt een stuk minder elektriciteit. De verlichting is hier subtiel aanwezig. In andere gevallen kiezen we soms om de verlichting te laten opvallen.

Het toilet is in een zeer donker bruin geschilderd. Dit geeft het toilet een chique en warme uitstraling mee wat het toilet toch een tikje ‘specialer’ maakt. Standaar zwart zou net dat tikkeltje te hard zijn in deze woning.

VOOR en NA


Wil jij ook graag geholpen worden met een kast, een verbouwing, een inrichting, een uitbreiding? Contacteer ons gerust voor een eerste gratis overleg.

Bel. 0478 431 232 (kan ook via whatsapp) of mail ons.