Woning Houtvenne

Concept

Deze klant had als wens om zijn zolder uit te breiden met extra kamers. Hier moesten volgende kamers in verwerkt worden : slaapkamer ouders, slaapkamer dochter, dressing, sauna en badkamer.

Op verzoek van de klant hebben we het ongeïsoleerde dak voorzien van isolatie en een dampscherm en is er bovendien een nieuwe energiezuinige gasstookketel geplaatst ter vervanging van een oude mazoutbrander.

Door de indeling zo te kiezen dat de sauna naast de kinderkamer ligt, konden we boven de sauna een super leuke snoezelruimte maken. uiteraard is de dochter hier helemaal gek van. Ze sliep reeds in een rood bed, dus de kleuren dienden daarop afgestemd te worden. Hier kozen we voor een warm, neutraal wit in combinatie met magenta accenten. De roze metalen bollen tegen de wanden kunnen dienst doen als magneetborden.

Als terugkerend element zijn er in elke kamer nisjes gemaakt met een kleuraccent dat extra fris overkomt doordat voor de hoofdkleur zacht warm wit gekozen is. De houten vloer zorgt er mede voor dat het vele wit niet koel overkomt en zorgt zo voor een warme toon. In sommige van deze nisjes zijn LED lijnen ingebouwd.

Voor voldoende daglicht zorgen de 4 zonnetunnels en de 2 dakramen. De zonnetunnels zijn +/- 35cm diameter en leveren evenveel gratis daglicht als een dakraam van +/- 80x80cm. Er zijn er 3 te vinden in de gang en eentje boven het bureau van de dochter. Door de gang bovenaan van horizontale ramen te voorzien krijgt ook de snoezelhoek en de dressing/sauna voldoende daglicht.

Door de dressing samen te zetten met de sauna in één ruimte spaarden we ruimte uit. De dressingkasten zijn voorzien van hoogglans deuren en zo blijft deze ruimte voldoende ‘zen’ om ook hier de sauna te herbergen. De klant koos er voor om de dressing naast de slaapkamer te leggen en de sauna te ontkoppelen van de badkamer.

Cruciaal was ook hier weer de positie van de trap. We dienden een trapgat te maken en het zolderluik dicht te maken. Door de trap te plaatsen onder de verloren ruimte van het smalle schuine dak boven een kleine kamer spaarden we oppervlakte om boven kamers te maken en konden we een bureau plaatsen onder de nieuw te plaatsen eiken hoektrap.

De vloer is in alle kamers voorzien van massief parket, afgewerkt met olie, ook in de badkamer. De badkamer zit boven de garage vlak naast de wasplaats. In de kast is een linnenkoker voorzien om het wasgoed rechtstreeks naar beneden te brengen zonder de trap af te dalen.

Foto’s

Kinderkamer

Slaapkamer ouders

Gang met zonnetunnels

Dressing en sauna

Badkamer

Bureau met trap

Ontwerptekeningen