Grobbendonk deel 1: renovatie badkamer

Deel 1 van deze grote renovatie omvat de herinrichting van de bestaande badkamer.

Deze woning had over het algemeen een nogal drukke en zware ornamentele inrichting meegekregen. Grote contrasten en veel gescheiden donkere kleurvakken met erg veel kleine details. De klant had graag de inrichting wat rustiger en eigentijdser. Net zoals de bureauruimte die we enkele jaren geleden voor hen reeds mochten inrichten.

Hier volgt als eerste van een hele reeks in deze woning, deel 1: de badkamer. Scrol naar beneden voor deel 2 etc. (Elke woensdag publiceren we een nieuw deel.)

Een badkamer is een ruimte waar men zich wil ontspannen, een ruimte waar men tot rust wil komen. Daarom hebben we gekozen om de harde contrasten en kleurvakken weg te halen en het geheel zachter te laten overkomen. Dus namen we de donkere houten accenten en de gedateerde mozaïektegels weg en vervingen deze door een eigentijdse natuurkleur eik, terrazzo vloer en artisanale mortex. Het geheel wordt zo niet enkel een stuk rustiger qua uitzicht maar ook het onderhoud wordt op deze manier aangenamer. Er zijn bijvoorbeeld geen voegen meer waar vuil en of zeepresten achter blijven. Hier is ook geen glas in de douche waar kalkafzetting een extra onderhoudsfactor is. Dit alles maakt deze badkamer onderhoudsvriendelijk, wat tegenwoordig meer en meer aan belang wint.

De badkuip en de wastafelkast is het enige sanitaire toestel dat we behouden hebben. Deze is wit gelakt en zorgt zo voor een fris accent tegen de zandkleurige mortex wanden. Verder zijn enkele sanitaire toestellen vervangen door eigentijdse varianten. Er is gekozen voor mat zwarte accenten in kranen, handdoekdroger, … Dit zijn allen kleine elementen, zo vermijden we dat het geheel te flets wordt maar toch zacht van algemeen uitzicht blijft.

De bestaande halogeenverlichting is vervangen door warme, zachte en energiezuinige led-verlichting. Om een aangename sfeer te bekomen letten we hierbij o.a. op een hoge CRI waarde van meer dan 90% alsook 2700°K warm wit licht. In een badkamer is dit extra belangrijk omdat de dames hier hun make-up aanbrengen.

Als afwerking voor het elektrische schakelmateriaal is er gekozen voor Bticino uit de reeks van living now met zandkleurige toetsen en stopcontacten.

Scrol verder naar onder om de voor en na foto’s te bekijken.

VOOR en NA

(verschuif de pijltjes)
Van mozaïek naar mortex
(verschuif de pijltjes)
Van veel donkere kleuren naar zachte harmonie
(Verschuif de pijltjes)
Van verschillende kleurvakken naar harmonie
(verschuif de pijltjes)
Van donkere aanwezige kleurvakken naar zachte harmonie
Video van traphal, slaapkamer en badkamer.

Grobbendonk deel 2: inkomhal en trap (publicatie vanaf 16/11/2022)

Grobbendonk deel 3: leefruimte (publicatie vanaf 23/11/2022)

Grobbendonk deel 4: eetkamer (publicatie vanaf 30/11/2022)

Grobbendonk deel 5: keuken (publicatie vanaf 7/12/2022)

Grobbendonk deel 6: poolhouse (publicatie vanaf 14/12/2022)

Kunnen we jou van dienst zijn met ontwerp en of uitvoering? Of stel gerust de vraag waar je mee zit, mogelijk kunnen we helpen. info@iosj.be of 0478 431 232