Voor en na : inrichting keuken en kasten zithoek (Poederlee)

Hier kregen we de kans om een oude hoeve, na de initiële verbouwing zoveel jaren geleden, een opfrisbeurt te geven. In deze karaktervolle woning vroeg men mij om de keuken en TV kast te ontwerpen.

KEUKEN

We dienden rekening te houden met, te behouden zaken zoals, de deuropeningen en muren, de massieve natuurkleur eiken elementen, de maat gemaakte radiatoren, de tafel en stoelen en de honden bench. De keuken is een lange rechthoekige pijp waar een donker houten plafond en vloer in zat. Hier had men teveel donkere houttinten door elkaar gebruikt en dat materiaal was bovendien teveel aanwezig om rust uit te stralen. Door te kiezen voor neutrale tinten in de vaste elementen gaan we hier de mooie te behouden elementen véél mooier tot hun recht kunnen laten komen. Er zitten bovendien twee dankbare ramen gericht op de tuin. Deze wilde ik zeker benutten om daar het aanrecht terug onder te plaatsen.

Plafond :
Het houten plafond hebben we vervangen door een licht en vlak gipskarton plafond met nieuwe verlichting. Het vals plafond maakt het mogelijk om de lichtpunten mooi te voorzien op de plaatsen waar het een meerwaard kon geven.
Vloer :
De bestaande saaie grijze vloertegels hebben we overgoten met egaline, een laag mooi gevlamde mortex gesmeerd en afgewerkt met olie.
Zo krijgt men een onderhoudsvriendelijke vloer zonder voegen waar nauwelijks iets van vuil op zichtbaar is. De voorkeur van deze klant gaat uit naar ruwere materialen. Deze vloer met zijn gevlamde uiterlijk past mooi in dit plaatje. Mortex ziet er ruw uit maar is mooi glad geschuurd. De tekening kan in beperkte mate min of meer gevlamd gekozen worden.

Spatwand :
Ook de handgevormde bruine Marokkaanse wandtegels op de spatwand voldoen aan die wens van een ruwer uiterlijk en geven een mooie contrast met de strakke keukenkastjes.
Kastjes (keukenfrontjes) :
Die kastjes zijn gemaakt in zwarte anti fingerprint laminaat. Dit is een nieuw sterk mat zwarte materiaal dat geen vingerafdrukken achterlaat. Vooral zwarte oppervlakten zijn daar onderhavig aan, maar dit materiaal heeft hier dus helemaal geen last van en is daarom ideaal om te gebruiken in een keuken.
Keukenblad :
Het keukenblad en de blind gemonteerde eiken legplanken zijn uitgevoerd in eik en op vraag van de klant onbehandeld geplaatst. Hun andere eiken meubelen zijn ook allen onbehandelde eik en past alweer in het plaatje van ruwere afwerking. Op deze manier krijg je bovendien een authentiek harmonisch geheel in deze oude hoeve.
Muren :
Hier heeft de klant gekozen voor felle levendige kleuren zodat alles past bij hun reeds bestaande levendige meubelen, zetels, tapijten, …

LEEFRUIMTE

Het TV meubel is geplaatst in de leefruimte aansluitend op de keuken. Hier is gekozen om de kasten uit te voeren in eik fineer om ook hier een harmonieuze aansluiting te maken met de keuken en het bestaande ruwe onbehandelde eiken plafond. Onder de eiken TV kast zijn neutrale witte (ook muur is ral 9010 wit) speelgoedbakken op wieltjes geplaatst. Zo kunnen de kleinkinderen hun speelgoed netjes opruimen zonder een storend element in de ruimte achter te laten. De speelse open kastjes boven het TV meubel laten de klant toe om een persoonlijke toets te geven door invulling met leuke decoratie.

VOOR en NA

Als je nog wil weten hoe de woning er uit zag voor we deze onder handen namen, kijk dan hieronder verder.

Keuken :

Voor & na

Leefruimte :

Voor en na

 

TV kast

voor

na