Voor en na : Uitbreiding particuliere woning (keuken, wasplaats en kinderkamer) Vlimmeren

Ondertussen is het ongeveer 8 maanden geleden dat we nog eens een nieuw bericht op onze blog gepost hebben. Hoog tijd dus om de komende maanden wat meer afgewerkte projecten te tonen.

WEB_Tamboerstraat_6_Vlimmeren_04.2

Programma van eisen

Deze klanten hadden behoefte aan een grotere keuken, meer licht en meer contact met de tuin. Ook de wasplaats mocht een flink stuk groter worden en de kinderkamer boven de garage had men ook graag wat ruimer gezien.

keuken

Uit dit programma van eisen zijn we dan gekomen tot een witte keuken in hoogglans laminaat. Het keukentablet is met zijn lengte van 480cm toch helemaal naadloos gemaakt in LG Himacs. Dat is een variant van o.a. Corian. Deze groep van materialen noemen we solid surfaces. Een correcte bewerking en afwerking zorgt voor een onderhoudsvriendelijk en naadloos keukentablet.

vloer

De bestaande vloer waar we op moesten aansluiten is een beige/zand kleur natuursteen. Identiek dezelfde steen bijplaatsen is onmogelijk. Dus kozen we voor een ceramische vloer met een groot contrast. Hier hebben we gekozen voor een ceramische tegel van Kronos : Blautech. Deze vloer heeft zeer veel nuancering en ziet er zelfs voor een kenner uit zoals echte donker verzoete arduin. Deze ceramische tegel heeft als grote voordeel tov van zijn natuursteen variant en dat zeker in een keuken, dat hij geen vlekken krijgt en bovendien slijtvaster is dan arduin.

WEB_Tamboerstraat_6_Vlimmeren_21

verwarmen en koelen

Via de wens om meer aansluiting te vinden met de tuin, kwamen we uit bij een keukeneiland met zicht op de tuin dankzij de schuiframen tot op de grond. Deze schuiframen (zwart RAL 9005 structuurlak) zorgen voor een buitengevoel en véél extra licht en ruimte. In de zomer kan men netjes de zon weren met screens die voor de ramen gemonteerd zijn in de gevelbekleding. Boven het keukeneiland zit een MDF luifel deze bevat de dampkap, maar ook de ingebouwde airco unit. Op het nieuwe platte dak staat dan de airco buitenunit. Zo is alles netjes uit het zicht zowel binnen als buiten.

 

gevelbekleding

De buitengevel van de nieuwe volumes is afgewerkt met zwarte Print Meg (Abet Laminati) platen. Door alle platen op te delen in uitgelijnde rechthoeken krijgen we een mooie strakke indeling. Die indeling in kleine platen heeft als voordeel een extra goede ventilatie achter de platen en dus ook minder kans op kromtrekken. Bij beschadiging hoeft men zo ook maar een klein stuk plaat te vervangen. Deze platen zijn netjes geschroefd, maar verlijmen is ook een mogelijkheid. Verlijmde platen zijn echter moeilijk terug te verwijderen indien nodig.
Het volume vooraan boven de garage heeft een oversteek onder en boven het slaapkamer raam. Dit heeft buiten het estetische aspect ook de functie van dakje voor bezoekers aan de voordeur, maar ook als zonwering voor de middag zon in de zomer in de kinderkamer. In de winter staat de zon lager en is het aangenaam om de extra warmte door het raam te laten binnenvallen.

verlichting

Hier is gekozen voor een sobere strakke verlichting. Enkele ledprofielen gecombineerd met opbouwspots zijn strategisch verdeeld op de plafonds. Alle lampen hebben een CRI (Color Rendering Index = mate van kleurechtheid) van meer dan 90% en hebben bovendien een warme lichtkleur.

wasplaats

De wasplaats met dezelfde uitstraling als de keuken heeft erg veel opbergkasten gekregen en zowel de wasmachine als de droogkast zitten netjes weggewerkt in de kasten. Alles is uitgevoerd in witte laminaat en geschilderd in RAL 9010 warmwit. Ook hier ligt terug de ceramische tegel met tekening van verzoete arduin.

TV / zithoek

De TV kast herbergt de digicorder die via een kabelgoot in de muur verbonden is met de TV. De digicorder zit achter één van de deurtjes en is via een IR oog bedienbaar zonder dat het deurtje open hoeft te staan. Om voldoende contrast te maken met de keuken is er hier gekozen voor warme hout structuur laminaat kasten. De wandkast van de keuken loopt deels door tot in de zithoek om zo meer kastruimte te maken in de keuken en een knusse nis te maken voor de TV kast. Op deze manier hebben we nog steeds een open keuken maar is ze toch min of meer afgezonderd van de zithoek.

 

Wil je weten hoe deze woning er uitzag voor we deze onder handen namen? Kijk dan hieronder.

Wil je ook graag een inrichting/verbouwing laten realiseren, neem gerust contact op met ons via mail of start hier. Je mag ons uiteraard ook steeds bellen of een sms sturen (0478 431 232)

voor (gevel)

 

na (gevel)

 

voor  (keuken)

 

na (keuken)

 

voor (wasplaats)

 

na (wasplaats)

 

voor (TV-zithoek)

 

na (TV-zithoek)