Voor en Na : Leefruimte met Scandinavische inspiratie Grobbendonk

Voor dit nieuwbouw project hebben we een speels, sober geheel ontworpen waarbij de inspiratie kwam vanuit de Scandinavische hoek. Deze klant heeft bij het tot stand komen van het ontwerp steeds erg goed mee gedacht. Dit resulteert in een ruimte die qua invulling helemaal aan hun noden voldoet. We spreken dan over de praktische noden, met een relax hoekje om muziek te beluisteren, een werkhoek,  een zithoek en eetkamer met ingewerkte speelhoek. Maar we hebben het dan ook over het algemene speelse ontwerp en uitzicht.

depro-ontw-lfr-1-6-website-0

Qua materiaal en kleur zijn hier voorzien : Hoogglans witte laminaat kastjes, met antraciet en oker kleuraccenten gecombineerd met een lichte eiken vloer en lichte houten accenten in de meubelen. Antraciet en oker zijn beperkt aanwezig om het geheel rustig houden bij de warm witte muurtint. Normaal werkt men voor Scandinavische ontwerpen meer met pastelkleuren. Hier heb ik bewust gekozen om het iets pittiger te maken gezien de vraag naar een speels ontwerp.

depro-ontw-lfr-1-6-website-4

MUZIEK / LEESHOEK : Gezien de klant gepassioneerd is door muziek is een hoekje waar hij kan genieten van het zicht op de tuin met een streepje muziek onontbeerlijk. Dit kan in de relax zetel (B&B Italia : Metropolitan) en een toffe grof gebreide poef. Die laatste zou men eventueel zelf kunnen maken. De bijzondere vloerlamp Pull van MUUTO doet dienst als leeslamp en draagt met zijn licht houtkleur bij tot de algemene warme sfeer. De speels opgevatte wandkasten zorgen voor heel wat bergruimte en hebben ook enkele in houtkleur open gewerkte vakken waar boeken of LP’s in uitgestald kunnen worden. Tegen de muur voorzien we ingekaderde iconische LP hoezen om de sfeer af te maken. De Platenspeler staat steeds binnen bereik en is zo een ornament geworden.

depro-ontw-lfr-1-6-website-1

ZITHOEK : Het TV toestel is gemonteerd tegen de muur, de kabels van TV zijn verwerkt in een kabelgoot die in de muur geslepen zal worden. We voorzien ook een klein IR oog om de toestellen zoals digibox, DVD, … te kunnen bedienen zonder dat deze zichtbaar hoeven te zijn. Ze kunnen dus simpelweg in een gesloten kast staan en toch met afstandbediening bedient worden. De kleur van de muur waar de TV tegen gemonteerd is, is in antraciet met warme ondertoon voorzien, zodat de TV wanneer hij uitstaat nauwelijks nog zichtbaar is en geen aandacht vraagt. Dit draagt bij tot een rustiger beeld van het interieur. De twee luchtige salontafeltjes zijn van HAY en dragen de naam Copenhague.  De in verschillende details terugkerende oker kleur loopt als rode draad door de ruimte, dus ook in de keuze van de sierkussens in de zetel.

EETKAMER :  De wandkast is hier op dezelfde leest geschoeid als de zithoek en heeft op de vloer vrijstaande speelgoedbakken op wieltjes. Zo is het speelgoed binnen handbereik en toch steeds mooi op te ruimen. Deze bakken kunnen wanneer de kinderen groot genoeg zijn, weggenomen worden zonder dat de ruimte plots iets lijkt te ontbreken. Om in de stijl te blijven is hier de eetkamertafel T1 byKATO voorzien in licht houtkleur poten en wit blad met de dining chair AACC12 stoelen van HAY. Boven de tafel hangt de speelse verlichting in oker en antraciet E27 van MUUTO.depro-ontw-lfr-1-6-website-3

WERKPLEK : Door het bureaumeubel in de stijl te maken van de overige elementen blijft ook deze mooi binnen het geheel passen. Met een ladenblok op wielen en een uittrekbaar blad is deze helemaal in te richten naar de behoefte van het moment. De leeflamp van MUUTO zorgt voor extra licht indien gewenst. Boven het bureau hangt van MUUTO het stacked shelfsystem waarin kaften of ornamenten opgeborgen kunnen worden. Als hiervoor mooie witte kaften gebruikt worden zijn de kaften een onderdeel van de inkleding. Een comfortabele bijpassende bureaustoel about a chair van HAY maakt het geheel af.

depro-ontw-lfr-1-6-website-2

MAATTEKENINGEN :

De klant heeft de uitvoering voorzien voor een later tijdstip. Vandaar kunnen we voorlopig nog geen foto’s tonen van het afgewerkte geheel.