Voor en na : zolderkamer Bornem

Het is alweer een hele tijd geleden dat we nog eens een blog gepost hebben. Dit neemt toch heel wat tijd in beslag en die ontbreekt al eens. Mogelijk dat we in de toekomst wat beknoptere blogs zullen posten om jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden. Een ander probleem is dat er ook telkens mooie foto’s van de projecten dienen gemaakt te worden, ook dat schiet er al eens over. Maar nu tijdens de laatste dagen van het bouwverlof kunnen we alvast deze ontwerptekeningen uit 2016 tonen en hopelijk later ook de foto’s van het eindresultaat.

ZOLDERKAMER (2e verdieping) :

Bij het ontwerp van deze zolder vroeg men om een strijkruimte, bureau en slaapkamer te integreren in deze ruimte. Een belangrijke eis was véél bergruimte! En dat hebben we voorzien. 🙂

Ontwerp :SchMo VO1-3 website p2

 

Voor ons ontwerp :

Door de kasten te gebruiken als scheidingswand welke het bestaande dakspant ‘inpakt’ spaarden we plaats uit en is het dakspant uit het zicht verdwenen. Het plafond hebben we behouden en zit tussen de gordingen in gewerkt om ook hier ruimte te winnen. De bestaande ruwe gemetselde baksteen muur heeft men voorzien van een kleurloos impregnatiemiddel zodat deze muur stofvrij is en de mooie verweerde bakstenen konden behouden worden. Zo spaart men uiteraard ook de stukadoorskosten uit. De opliggende leidingen zijn door de slimme plaatsing van de kastenwanden ook mooi weggewerkt.

Het rechter (ongebruikte) gedeelte van de schoorsteen is weggebroken zodat er extra kastruimte gemaakt kon worden tegen deze muur achter het bed. Zie P2 hierboven.

De berging voor was en strijk is voorzien achter het muurtje aan het trapgat. Daar kan men met een opklapbaar wasrek de kleding ophangen. Strijken doet men dan in de doorgang tussen berging en bureau, voor de kledingkasten. Handig dichtbij dus. Zie P5 hieronder.

Boven de strijkruimte is er een zolderluik met plooiladder. Daar is er een extra opbergruimte voorzien en kan men de minst gebruikte items opbergen zonder dat deze bruikbare ruimte in beslag nemen.

Door alles in witte laminaat met houtstructuur te maken krijgt het geheel een fris, ruimtelijk, modern aanvoelen met een knipoog naar de leeftijd van de woning.

SLAAPKAMERS KINDEREN (1e verdieping) :

Ook de 2 slaapkamers van de kinderen kregen een frisse update. Deze zijn min of meer een spiegelbeeld van elkaar.

Ontwerp :

Voor ons ontwerp :