Voor en na : keuken en badkamer Vosselaar

Ook voor deze klant mogen we voor een tweede keer enkele kamers onder handen nemen. In 2011 ging het om de leefruimte en tijdelijke opwaardering van de keuken met aanbouw van een veranda. Nu mochten we een nieuw ontwerp en uitvoering maken voor de keuken en badkamer.

De uitvoering lieten we zoals steeds verlopen volgens een erg strakke planning. We zorgen dat elk project op een zo kort mogelijke tijd (zonder kwaliteit te moeten inboeten) afgerond kan worden. Elke aannemer volgt dag op dag na zijn voorgangers. Zo heb jij als klant bijzonder snel jou nieuwe droominterieur.

De Keuken

De keuken kreeg een flink stuk meer licht. Dit deden we door de kleine raampjes te vervangen door één groot schuifraam. De keuken zelf hebben we in lichte kleuren en reflecterende materialen uitgevoerd. De kasten zijn gemaakt in hoogglans witte laminaat met een compact wit laminaat blad van 13mm dik. Beiden zijn dit erg sterke materialen, die bovendien extra veel licht reflecteren en dus de keuken extra van licht voorzien.

Qua indeling van deze keuken is er ook hier weer sterk rekening gehouden met de leefgewoonten en het gebruiksgemak van de klant. Dit doen we door ter plaatse te komen opmeten en een gesprek aan te gaan met de klant. We willen immers weten hoe je de keuken gebruikt en we willen graag jou programma van eisen kennen.

De indeling van de verschillende zones, de indeling van de kasten, alles is specifiek op maat van de gebruiker en met zorg ontworpen.

De oude keuken had een U-vorm, hierbij moest men altijd rond de U-vorm lopen om naar de leefruimte te gaan. Bij de nieuwe keuken is er dus ook rekening gehouden met de doorstroming naar de leefruimte/eetkamer. In de zomer is voortaan ook het terras makkelijk bereikbaar via de schuifdeur.

De vele binnenhoeken in de oude keuken maakten dat er dus ook heel wat moeilijk of niet bereikbare hoeken aan de keuken zaten. Door te werken met een wandkast en een eiland is dit probleem van de baan.

Van achter het kookeiland heeft men een mooi zicht op het terras en de tuin. Ontbijten doet men aan de barkrukjes aan de koffiemachine. Voor koken zitten alle attributen onder het kookvuur mooi en handig in laden weggeborgen. Onder de ovens zitten alle trays en snijplanken verticaal weggestoken en zijn zo onmiddellijk bereikbaar. Je hoeft niet meer te bukken, de hele stapel uit een kast te nemen, om dan de onderste tray te nemen. Ze staan immers mooi naast elkaar rechtop weggeborgen in een lade.

Met andere woorden er wordt erg veel rekening gehouden met ergonomie en gebruiksgemak. We steken immers toch héél wat meer tijd en energie in onze ontwerpen dan de standaard ontwerpjes die je gratis krijgt bij de keukenboer van jou keuze. Vraag ons gerust voor een vrijblijvende offerte.

De foto’s van na onze uitvoering :

De foto’s van de oude keuken (van voor onze tussenkomst) :

De Badkamer

De badkamer heeft hier ook een hele metamorfose ondergaan. En ook hier had men vochtproblemen in de douche. Het bad wilde men niet meer terug laten plaatsen, enkel een douche met twee waskommen en toilet was voldoende.

Hier hebben we het materiaal van de ingekaderde deur en koelkast van de keuken laten terugkomen. De hoogglans witte laminaat kasten zijn ook een rode draad met de keuken en verder opnieuw de lichte kleuren om een extra opgewekte sfeer te maken. De ongewone cirkelvormige tegels zijn een erg mooi betaalbaar alternatief voor de gebruikelijke rechte tegels.

Wil jij ook graag professionele hulp bij het ontwerpen, inrichten, verbouwen van jou woning? Vraag ons gerust om vrijblijvend langs te komen. We bekijken dan samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Met vriendelijke groet,

Jan Smeyers handschrift