Bedien je digibox van achter een gesloten kastdeur

Vind je het ook zo’n zonde dat je een super mooie multimediakast hebt gekocht, maar die verdomde deur moet steeds open blijven staan om de toestellen te kunnen bedienen. Wel dit is de oplossing en nog betaalbaar ook.

Met een IR-oog van bijvoorbeeld Marmitek kan je al je elektrische toestellen zoals je digibox, stereo, DVD, … bedienen met je afstandbediening van achter gesloten kastdeuren.

Schermafbeelding 2014-01-12 om 00.40.25

Hoe doe je dat? In de verpakking vind je een zwart blokje waarop je de kabeltjes met ogen op dient aan te sluiten. In het geval van de foto zijn dat 4 kleine ronde oogjes en 1 groter vierkant. Je plaatst het zwarte blokje (met marmitek logo) in het stopcontact in de kast, je hangt het grote oog in de buurt van je TV. De kleine oogjes plak je op de IR bontvangertjes op je toestellen. Die ontvangertjes kan je zien zitten als je met een zaklamp door het glazen frontpaneeltje schijnt. Voortaan richt je de afstandbediening op het grote oog onder de TV. De kast met de toestellen in, mag gesloten blijven.

Je hoeft nu nooit meer de kast open te laten staan om bijvoorbeeld je digibox te bedienen.

Dit toestel kan je vinden bij je locale elektrohandelaar en bestaat in verschillende merken. We gebruiken dit reeds enkele jaren zowel thuis als bij verscheidene tevreden klanten. Dit werkt prima en kost slechts +/- 100 euro.

Mogelijk denk je dat dit niets met een mooi interieur te maken heeft, maar in het verleden werden verscheiden mooi ingerichte interieurs ontsierd door blijvend openstaande multimediakasten. Zonde toch.