Inrichting strakke particuliere woning Wechel

Het gebeurt niet dikwijls dat we de kans krijgen om een recente en moderne, strakke woning te mogen inrichten. De meeste opdrachten komen verder uit interieurs die hun versheidsdatum enige tijd hebben overschreden. Hier mochten we het ontwerp en uitvoering maken van deze mooie en strakke eigentijdse woning. Gaande van de speelkelder tot de slaapkamer is alles in een nieuw jasje gestoken. Dit was een super toffe opdracht waar we veel voldoening uitgehaald hebben.

KEUKEN

De keuken is in vele woningen, maar zeker hier, het hart van de woning. Ze is centraal gelegen en je passeert er om naar zowat elk vertrek van deze woning te stappen. De opstelling van de bestaande zwarte keuken was aardig ingedeeld en de opstelling is zo goed als helemaal behouden om veel breekwerk te vermijden. De klant wenste echter over te gaan naar een meer Scandinavische look. Daarom is er gebruik gemaakt van warme houttinten, natuurlijke materialen en zachte kleuren zoals je kan zien op de foto’s. Met een minimum aan kosten is er zo een totaal nieuw interieur beeld en sfeer bekomen.

Een extra ledlijn boven het aanrecht en eiland en een quookerkraan geven deze keuken nog wat extra praktisch nut mee.

De donkere laminaat vloer is uitgebroken en vervangen door lichte mortex. Deze geeft een zachter, warmer en artisanale sfeer. Zo sluit de vloer ook beter aan bij een Scandinavische look. Bovendien is dit zeer onderhoudsvriendelijk en interessanter qua warmteafgifte op vloerverwarming.

VOOR en NA
VOOR en NA (verschuif pijltjes < > om te vergelijken)
VOOR en NA (verschuif pijltjes < >om te vergelijken)

EETKAMER

De eetkamer sluit aan op de keuken in één open ruimte. De bestaande rechthoekige tafel is vervangen door een ovale natuurkleur houten tafel. Deze is zachter qua vorm en sluit ook mooi aan bij de materialen van de keuken. Bovendien is zo’n ovale tafel net iets socialer, je kan makkelijker contact maken met iedereen aan tafel door de ovale vorm.

VOOR en NA (verschuif pijltjes om te vergelijken)

HAARDMEUBEL / TV MEUBEL

Het pronkstuk van de benedenverdieping is het haardmeubel. Dit heeft een ‘redesign’ gekregen waarbij de haard verhuisd is naar de andere kant van het haardmeubel. Zo kregen we een grotere doorgang van eetkamer naar buiten, ook trekt dit de ruimte visueel meer open. De bekleding is voorzien van een keramische ceppo di grey steen. De keramiek versie is beter bestand tegen vlekken en maakt het maken van deurtjes in dit meubel mogelijk. De natuursteen uitvoering is immers meer dan dubbel zo dik en dus ook vlekgevoeliger. Deze keuze maakt dit meubel ook bruikbaar als barkast en blijft het één rustig en mooi geheel.

Let hier vooral op de detaillering! Dit geheel was alles behalve evident qua uitvoering en heeft veel vakmanschap gevergd. Er mag dan ook gezegd worden dat niet iedere aannemer dit even mooi zou afgewerkt krijgen.

Ook hier zie je de mooie mortex vloer ter vervanging van de donkere laminaat.

VOOR en NA

ZITHOEK

De zithoek hebben we voorzien van een speelse, deels open, kast die fungeert als decoratief element i, de stijl die aansluit bij de rest van de woning (natuurkleur eik fineer). De losse meubelen zijn weggehaald. Door minder zichtbare elementen over te houden hebben we ook hier een Scandinavisch 😉 ‘zen’ gevoel bereikt.

VOOR en NA (verschuif pijltjes om te vergelijken)
VOOR en NA (verschuif pijltjes om te vergelijken)

WASPLAATS

In deze ruimte hebben we een muur weggebroken. Dit maakt dat we met de indeling wat konden schuiven. Zo werd het mogelijk om een douche te plaatsen ingebouwd in de maatkasten. De vloer is blijven liggen en op de plaats waar de muur weggebroken is hebben we tegels bij geplaatst.

INKOMHAL

De inkomhal had nog geen vestiaire meubel. Door alles netjes in een mooie vestiairekast te plaatsen, kregen we een overzichtelijk, rustig geheel. De inkom werd zo een stuk uitnodigender gemaakt en geeft een eerste beeld dat aansluit bij de rest van de woning. Een ingewerkte ledlijn zorgt voor de extra sfeer bij het binnen treden. Ook hier zie je weer de mooie mortex vloer.

KELDER + KELDERTRAP

De kelder had men graag ingericht voor vrijetijdsbesteding. Met de voorste kelder voor de kinderen inclusief gamestation, knutselbureautjes, etc. De achterste kelder herbergt een pooltafel voor de volwassenen alsook opbergkasten en opbergruimte. Er is plaats gelaten tussen de hangkasten en de onderkasten zodat de biljartkeu voldoende vrije ruimte heeft tijdens het pool te spelen. De bestaande gepolierde beton hebben we opgeschuurd en gevoed. De betontrap is afgewerkt met eiken treden en met witte olie behandeling.

Op de trap is een uitklapbare glijbaan gemonteerd zodat de kinderen de helft van de trap kunnen gebruiken om omhoog te klimmen en weer naar beneden te glijden. En of ze dat super leuk vinden! 🙂

SLAAPKAMER en DRESSING

In de slaapkamer ontbrak nog een dressingkast. Deze hebben we in witte laminaat uitgevoerd met aan de achterkant een natuurkleur fineer eiken nis voor de TV. Onder de TV kan men het vuile wasgoed wegbergen tot het meegenomen wordt naar beneden. Een kamerhoge spiegel en schuifdeur maken de gang tussen de twee kasten extra praktisch. Een schuifdeur neemt immers geen ruimte in als ze open staat.

Heb je ondertussen ook zin gekregen om jou woning/interieur aan te pakken. Geef gerust een seintje, we komen graag en gratis even langs om te kijken wat er bij jou mogelijk is.

Bel, mail, sms, … me gerust: info at iosj.be of 0478 431 232

Hier kan je de 3d scan bekijken van de woning nadat ze door ons ingericht is. (scan : Matterport)

Foto’s en marterport scan : Kelly Noten