Zoersel renovatie keuken, badkamer, leefruimte

Het is alweer een hele tijd geleden dat we nog eens een een blogpost publiceerden. Dit was een ruime renovatie die we mochten ontwerpen en uitvoeren.

Deze klant wenste wat aanpassingen door te voeren, vooral in de keuken. Deze was geplaatst onder een hoog raam dat uitzicht gaf op hun tuin. Men had echter geen rechtstreekse doorgang van de keuken naar de tuin. Het gevolg was dat men quasi nooit buiten zat om te eten. Men wenste makkelijker vanuit de keuken naar het terras te kunnen begeven. Zie hiervoor de foto’s van het keukenraam bij ‘Voor en Na’.

Door de bestaande ramen aan de spoelbak uit te breken alsook de muur tot op de vloer konden we hier nieuwe houten ramen steken met een dubbele deur welke rechtstreeks toegang geeft vanuit de keuken naar het terras. Men krijgt bovendien een veel aangenamere sfeer door het contact met buiten en het extra daglicht.

KEUKEN

De muur tussen de keuken mocht ook verdwijnen zodat er vanuit de keuken ook meer contact was met de leefruimte. Echter in de leefruimte staat een vleugelpiano. Deze doet dienst voor de training van de virtuoze klassiek geschoolde zoon. Deze piano produceert een enorm geluidsvolume, dus vroege men of we ook een afscheidingswand (schuifdeuren) konden plaatsen om het geluid een beetje te dempen. De keuken is door het verdwijnen van de muur en de plaatsing van een centraal keukeneiland een leefkeuken geworden, het centrum van het huis.

LEEFRUIMTE

Hier is er in het bestaande haardmeubel een nieuwe gashaard ingebouwd met behoud van het bestaande haardmeubel.

De bestaande vloer was destijds nog geplaatst met grote voegen tussen de tegels wat het onderhoud bemoeilijkte. Dit is opgelost door een 4mm mortex laag aan te brengen over de vloer. Zodoende moest er geen vloer uitgebroken worden. Dit scheelt een heel stuk in uitvoeringstijd en in budget. Bovendien ziet de vloer er ook nog eens heel mooi, rustig en artisanaal uit. Het onderhoud is door gebruik van natuurzeep (met lijnolie) bovendien ook flink wat makkelijker. De bestaande radiatoren zijn weggenomen in functie van de uit te breken muur tussen keuken en leefruimte. Deze zijn vervangen door grondconvectoren met eiken rooster.

vloerconvector met eiken rooster + mortex vloer

BADKAMER

Ook de badkamer hebben we mogen aanpakken, daar is de indeling omgegooid. Het bestaande bad is verdwenen en er is nu een ruime inloopdouche in mortex gemaakt. Er is nu ook meer opslagruimte voorzien. En vooral het uitzicht is een stuk aangenamer en eigentijdser geworden. Ook hier is de vloer uitgevoerd in mortex.

BUREAU

VOOR en NA

Heb jij ook graag hulp bij het uitvoeren van jou inrichting/verbouwing? Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met ons. We helpen je graag verder!

info@iosj.be

Mobiel Jan 0478 431 232

We komen graag tot bij jou. Tot binnenkort!