Trouwzaal en bureau burgemeester Lille

We voelden ons vereerd om het ontwerp te mogen maken voor zowel de trouwzaal als de bureauruimte van de burgemeester van de Gemeente Lille. De burgemeester zelf was wel in voor wat meer kleur en dat kan je ook merken aan de gemaakte keuzen.

De trouwzaal

De trouwzaal is gesitueerd in huize Goetschalkx net naast het gemeentehuis en zal voortaan het hof d’intere vervangen als trouwzaal. Deze voormalige dokterswoning is makkelijker te verwarmen, makkelijker te betreden (geen trappen meer) en biedt meer ruimte aan toeschouwers.

Door de vele verbouwingen aan het gebouw (ooit was dit onder andere het politiekantoor) was de vloer niet meer bruikbaar. Tegels lagen los met verschillende tinten van verschillende nieuwe tegels etc. Daarom is er hier gekozen om de oude vloer zoveel mogelijk uit te breken tot op een nieuwe betonplaat. Zo kon men de vloer degelijk isoleren en het thermisch comfort opdrijven. De nieuwe vloer is voorzien in een licht kleurige mortex welke een artisanale look and feel heeft en zodoende perfect past bij de authentieke elementen van dit historische gebouw. Deze mortex vloer is makkelijk te onderhouden en kon met 4mm dikte overheen de nog bestaande vloer van de gang en toilet gelegd worden zonder ingrijpende breekwerken. Aan de voor- en achterdeur zijn er netjes wegneembare matten ingewerkt in de vloer.

De muren zijn geschilderd in neutrale zachte kleuren gebroken wit (RAL 9010) en gebroken zwart (S8000N). De bestaande messing (goudkleurig) deurkrukken zijn behouden en passen mooi bij de nieuwe matte goudkleurige verlichtingselementen. Samen vormen deze een sober, chique geheel. De luchtige mat gouden plafond verlichting (austere van trizo 21) met conische led kapjes hangt op aan lederen riempjes, deze verlichting sluit mooi aan bij de rest van de gouden accenten alsook bij de hexagonale mat gouden wandlampen.

De stoelen voor de toeschouwers zijn uitgevoerd in natuurkleur essen hout, ze zijn bovendien stapelbaar en dus compact op te bergen als deze zaal gebruikt wordt voor andere doeleinden. De stoelen aan de tafel zijn bekleed met rood/bruin vilt welke mooi past bij de bordeaux marmeren details van het haardlijf achter de tafel. Achteraan de ruimte staan poefjes welke dienst doen als extra zitjes voor bijvoorbeeld kinderen.

Onder de tafel vind je een wat neutraler modern tapijt in tinten die mooi passen bij de omgeving.

Bureau burgemeester

De bestaande zwarte gepolierde vloer zag er nogal doods uit. Deze hebben we gecounterd door een rond tapijt in goud geel te plaatsen onder de vergaderstoelen. De vergaderstoelen in rustige blauwe toon vormen op zich weer een mooi contrast met het fel gouden tapijt. Een neutraal rond zwart tafeltje bind alles samen tot een mooie compositie.

Het bureaumeubel is opgevat in een deel waar dagelijks kantoorwerk aan verricht wordt en een deel waar men met 4 onderhoud kan plegen. Dit meubel is gemaakt in natuurkleur massief eik en volgt de logica van de schuine lijnen van deze ruimte. De bureau en vergaderstoelen zijn voorzien van cognac kleurig leder, deze vormen een pittig contrast met de verder rustige kleuren. Leder is erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

De zakelijke witte wandkast is vervangen door een meer huiselijke wandkast in natuurkleur eik fineer met speelse donkere elementen. Zo voldeden we aan de vraag om de koele sfeer van de ruimte om te toveren tot een warmer geheel.

Verder zijn hier nog zwarte horizontale houten lamellen voorzien om het geheel af te werken.

Voor en na