Voor en na van een leefruimte, keuken, eetkamer en badkamer. (Zoersel)

WEB_Abdijlaan_4_Zoersel_21

De bewoners van deze woning hebben zelf erg weinig tijd om zich bezig te houden met verbouwen en inrichten. Dat komt dan goed uit want dat is net waar wij hen héél erg graag bij willen helpen. Het opzet was de woning een frisse eigentijdse look te geven met een warme sfeer. Hieronder kan je zien en lezen hoe we dat aangepakt hebben. Buiten de meubels hebben we hier ook de natuursteen vloer opnieuw gepolierd en de verlichting vernieuwd.

KEUKEN

De opstelling van de oude keuken was een U vorm die de ruimte opsplitste in 2 delen. De keuken eetkamer en de keuken zelf. Door deze opstelling was er boven het aanrecht slechts een klein raam met beperkt uitzicht en lichtinval. Door deze keuken om te toveren tot een keuken met wandkast aan de binnenmuur en centraal een eiland kregen we plots ruimte om een groot raam te steken en extra licht en buitenzicht binnen te halen. De opstelling leent zich er ook toe om de meest gebruikte looplijnen te optimaliseren en extra bergruimte te voorzien.

Door te kiezen voor wit hoogglans laminaat en volkern wit tablet verhogen we de lichtreflectie en krijgt de ruimte een extra lichte aanblik. De keuzen voor een eigentijdsere en strakkere stijl maakt dat deze keuken ook rustiger is qua aanblik.

Keuken voor :

Keukenraam tijdens :

Keuken na :

 

LEEFRUIMTE

In de leefruimte stond een haard waar men weinig van kon genieten. Deze stond links achter de zetel en dus niet in het gezichtsveld als men in de zetel zit. Men koos voor een nieuwe inbouw gashaard welke we frontaal voor de zetel hebben laten inbouwen in een maatgemaakte kast. De gashaard bedient men vanuit de zetel met de bijhorende afstandbediening. De kasten zijn gemaakt in fineer eiken panelen en hebben open nissen  welke voor een speels effect zorgen en de grote vlakken breken.

Leefruimte voor :

Leefruimte na :

EETKAMER

Ook de eetkamer kreeg een lichte opsmuk beurt.

Eetkamer voor :

Eetkamer na:

BADKAMER

De badkamer bevind zich onder een schuin plafond. Dit beperkt de mogelijkheden toch wel voor een groot stuk. Door een kast order de schuine wand te plaatsen kregen we de ‘verloren’ ruimte al mooi en praktisch ingevuld. Zo is het hoekbad vervangen door een vrijstaand bad, wat zorgt voor een ruimtelijker gevoel. De wastafel hebben we vervangen door een compactere hangkast wat ook het ruimtelijk gevoel versterkt. De douche gaf een benauwend gevoel omdat hij ingesloten zat tussen drie muren een een schuin plafond. Deze voelt in de nieuwe opstelling ook een flink stuk ruimtelijker doordat deze nu een open glazen wand gekregen heeft.

Badkamer voor :

Badkamer na :