Leefruimte opfrissen Zoersel

Het is ondertussen al een heel tijdje geleden dat we nog eens van ons lieten horen op onze blog. Dit weekend start voor mij een welverdiende vakantie van 3 weken. We starten terug met werken op 1 augustus. Maar we willen toch nog snel één van onze recent afgewerkte projecten aan jullie tonen. Na de vakantie volgen er nog.

Deze leefruimte was eind jaren 90 één van mijn eerste interieurprojecten. Nadien is zowat de hele woning ook nog door ons onderhanden genomen. Maar na al die jaren kon deze ruimte dus wel een opfrissing gebruiken. Met minimale impact op de uitvoering hebben we hier een maximale impact op de sfeer en het uitzicht gerealiseerd.

Wat hebben we hier aangepast?

De muren en plafond en raamtabletten hebben een likje verf gekregen, de legplanken in elzenhout zijn vervangen door natuurkleur eik. De parketplanken waren al eik maar hebben we afgeschuurd en voorzien van een nieuwe laag olie.  Samen met de metalen roosters onder de raamtabletten en de op maat gemaakte eetkamertafel en salontafel zijn nu allemaal in eik. Deze beperking in het aantal materialen geeft het geheel een rustiger uitzicht.

Boven de tafel hebben we nieuwe pendellampen voorzien van het merk Tom Dixon, model beat. Deze zwarte pendels met een goudkleurige binnencoating geven het geheel een warme gloed als ze branden.

De nieuwe zetel is van het merk Durlet en heeft een cognac kleurig leder, zo past dit mooi bij de bestaande gordijnen waar roestbruin en antraciet/bruin in voor komen. Er zijn verder bijpassende kussens gekozen in een variatie aan structuren en kleuren. Alle ornamenten die in deze ruimte geplaatst zijn hebben aangepaste kleuren, ofwel een toon gelijkend op cognac, wit of antraciet. Door deze eenvoudige truc past alles in deze ruimte mooi bij elkaar.

De kasten naast de bestaande haard zijn ook nieuw.  De oude zware eiken kast waar men destijds geen afstand van kon doen was eigenlijk net iets te groot om mooi in deze ruimte te passen. De nieuwe horizontale kast is komt luchtiger over en is uitgevoerd in een lintzaag natuurkleur eik met daarboven ongelijk liggende kastfronten. Deze laatste hebben een antraciet corpus en donker bruine fronten met een zeer grove houtstructuur, wat deze kasten toch wel erg apart maakt.

Bekijk hieronder het eindresultaat.

Hieronder kan je zien hoe de ruimte voorheen was.

Heb je ook graag hulp bij jou inrichting? Neem gerust contact met ons op.

Jan Smeyers handschrift

0478 431 232

info@iosj.be