Voor en Na Leefruimte Gierle

Deze klant had recent een gloednieuwe gashaard laten installeren. Bij de installatie bleek een afvoerbuis voor rookgassen nogal ongelukkig geplaatst te zijn. De klant was op zoek naar een oplossing om deze lelijke buis weg te werken en tegelijk ook een mooie kast te laten installeren naast de haard, samen met een mooie salontafel en een TV-meubel.

Hier enkel foto’s van de leefruimte van voor onze ingreep (De buis vind je links van de TV tegen het plafond)

De moeilijkheid hier was dat deze buis verder naar voor zit dan de muur  ernaast (zie tweede foto hierboven). Als we hier een standaard kast intekenen die deze buis moet verbergen dan zal de kast al snel plomp en pompeus overkomen en de kamer zeker niet mooier maken. Het gaat bovendien ook opvallen dat er dan geprobeerd is iets weg te werken.

De oplossing is er hier gekomen door de kast op te delen in kleine segmenten (balken en kubussen) en elk segment in de diepte te laten verspringen. Er zijn ook enkele gekleurde nissen in de kast gemaakt. De vorm lijkt lukraak gekozen maar is weloverwogen en gebalanceerd in elkaar gepuzzeld rond de vooruitspringende buis. Met deze oplossing kregen we toch een luchtig geheel en lijkt het er helemaal niet op dat hier iets moest verborgen worden.

De salontafel staat op 4 stevige wielen en is even breed als een lade van de TV kast en kan aan de kant gerold worden of gebruikt worden om op te zitten.

Deze kasten zijn uitgevoerd in hoogglans witte laminaat met tip-on deurtjes en laden. Hoogglans laminaat ziet er uit als exclusief en erg duur hoogglans lakwerk maar is veel sterker en een flink stuk goedkoper. Door transparante lijm te gebruiken om de kantenbanden te verlijmen ziet men bovendien geen zwarte randjes meer rondom de deurtjes.

Hieronder foto’s van na onze ingreep

De TV kast is zwevend opgehangen, zo blijft deze kamer zijn ruimtelijk gevoel behouden. In de muur achter deze kast is een kabelgoot ingeslepen om alle aansluitingen van digibox, stereo enz. naar TV verborgen te houden. De bediening van TV en digibox, zonder dat je de kastdeur hoeft te openen, is hier voorzien van een IR oog zoals in dit bericht is uitgelegd.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe een specifiek probleem vaak een extra creatieve en mooie oplossing opwekt.

Heb jij ook zo’n probleem waarbij je niet tot een mooie oplossing komt. Vraag gerust onze hulp en offerte. We helpen je graag verder.

info@iosj.be

Jan Smeyers handschrift