Koele deprimerende wasplaats/garage wordt gezellige multifunctionele ruimte Malle

 

Hieronder de ontwerptekeningen.

zekeringkast, wc en douche

zekeringkast, wc en douche

 

zithoek en bureau

zithoek en bureau

 

kast met boiler, wasmachine en droogkast

kast met boiler, wasmachine, droogkast, meterkast en zekeringkast.

 

nieuwe valse wand

nieuwe valse wand

 

moodboard materialen

moodboard materialen

 

Deze klant vond haar wasplaats / garage koel, koud en ongezellig. Zie foto’s hieronder en oordeel zelf. Bovendien was de indeling onlogisch en onpraktisch. De (ooit in een ver verleden) buitendeur bovenaan is de huidige keukendeur. De binnendeur, in de weg te breken muur, is de deur naar de garage.

 

WoCa Wasplaats 1-4 p18 kopie

Grondplan Voor (boven) en na (onderaan) van de indeling

Door de bestaande muur weg te halen en een nieuwe valse wand te plaatsen werd deze ruimte plots veel ruimer en praktisch. Voorheen moest men door de doucheruimte/toilet om in de garage te komen. Nu komt men vanuit de keuken rechtstreeks in de zithoek/wasruimte/bureau. Het toilet en de douche zitten nu achter de nieuwe valse wand. Zo heeft men voortaan wel privacy als er iemand vanuit de keuken de zithoek/wasruimte/bureau binnenkomt

 

buitendeur voor en na

zekeringkast voor en na

Om de ruimte gezellig te maken is er gekozen om steigerhouten wanden te maken. De deur naar het toilet/douche zit in die wand verwerkt. Ook de bestaande zekering- en meterkast zit achter steigerhouten deuren. In dezelfde lijn hebben we een boiler, wasmachine en droogkast ingewerkt in een steigerhouten kast. Het steigerhout in combinatie met witte muren en zwarte ramen en deuren zorgt voor een aangename warme sfeer in deze ruimte. Het werkblad is zwarte MDF alsook het mediakastje waar de TV op komt te staan. De vloer is ceramische arduin imitatie met veel nuance.

wasmachine, droogkast voor en na

toilet voor en na

douche voor en na

diepvriezer en voorraad voor en na

Garagepoort wordt raam

Door de vloer uit te breken en met gespoten PUR te isoleren is de nieuwe  vloer nu eindelijk aangenaam warm en comfortabel. De ruimte heeft dankzij deze metamorfose een aangename en gezellige aanblik.

Misschien heb je thuis ook een gelijkaardig probleem? Vraag gerust om hulp. Ik kom kostenloos en vrijblijvend luisteren naar jou grieven.

Met vriendelijke groeten,

Jan Smeyers

Jan Smeyers handschrift