Krappe zolder wordt ruime kamer

na verbouwing

na verbouwing

Deze zolder stond vol met door de jaren heen verzamelde spullen. Bovendien dacht men dat een grote stookketel flink in de weg stond om hier een mooie kamer van te maken.

IMG_0067_1024

voor verbouwing

Bij nadere inspectie bleek deze zolder ruim voldoende te zijn om een mooie extra kamer van te maken. De moeilijkst opdracht bleek hier de toegang via een trap. Het zolderluikje met schuifladder hebben we weggenomen en dichtgemaakt. Na overweging van verscheidene opties met rechte steektrappen bleek een wenteltrap het meest geschikt. Deze is gemaakt in blauw staal en afgewerkt met metaalwas. Zo besparen we op lakwerk en krijgt hij een mooie industriële afwerking die een mooi contrast vormt met de rest van het interieur.

Door enkele kleine ingrepen aan het dak kreeg deze kamer extra hoofdruimte. We plaatsten dakisolatie waar de klant een mooie isolatiepremie voor mocht opstrijken. Uiteraard werkten we het plafond en de wanden af met gipsplaten. Er werd een maatkast gemaakt met een verschuifbare rugwand zodat men via deze rugwand de nog omringende zolderruimte kan bereiken en benutten. De stookketel hebben we verborgen achter een wegneembare valse wand. De bestaande OSB bevloering lag niet helemaal vlak, maar na het aanbrengen van een aangepaste egalisatielaag en een neutrale en natuurlijke linoleumvloer kregen we toch een mooie strakke afwerking. En dankzij enkele welgemikte hippe kleuren kreeg deze kamer uiteindelijk zijn eigentijdse, uitnodigende look.